Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Результати виборів по округу №90 м. Біла Церква
Результати виборів по округу №90 м. Біла Церква
Вівторок 23 Липня, 2019

В межах територіального виборчого округу №90 у Білій Церкві взяли участь у виборах 74 738 осіб. Явка на парламентських виборах склала 50,68%.

23 липня було завершено підрахунок голосів.

З великим відривом випередив конкурентів і отримав перемогу мажоритарник – Микола Бабенко, який представляє партію “Біла Церква разом”. За нього віддали голос понад 20 тисяч білоцерківчан. Микола Бабенко переміг на 88 із 97 дільниць.

Микола Бабенко
Микола Бабенко

Найменший відсоток голосів на 90-му окрузі зібрав самовисуванець Володимир Гайдмачук.

Після опрацювання 100% протоколів по загальнодержавному виборчому округу перемогла партія діючого президента “Слуга народу”, за яку проголосувало 42,67% виборців. Слідом йде “Батьківщина” з 11,09%. “Європейська Солідарність” отримала 9,21% голосів виборців.

“Сила і честь” та “Опозиційна платформа – За життя” отримали по 8,11% та 7,68% відповідно. Політична партія “Голос” набирала 6,82% голосів.

Як повідомляє bc-news.com.ua під час голосування були зафіковані такі порушення по округу №90:

– 2 осіб намагалися винести бюлетень за межі виборчої дільниці. Обоє пояснили це тим, що виникло бажання забрати бюлетень додому;

– спостерігачі громадської мережі «ОПОРА» зафіксували недостатню кількість виборчих скриньок на великих дільницях. Так, на дільниці №32114, де зареєстровано понад 2 тисячі виборців,  спостерігачі виявили лише 5 кабінок замість шести та 4 виборчі скриньки замість 6;

– біля дільниці №321149 спостерігач виявив агітацію на користь кандидата-мажоритарника Дмитра Киришуна;

– 6 громадян скористалися правом написати заяву на повторне отримання бюлетенів. У 5 випадках виборці помилилися з прізвищами кандидатів-«двійників».  Виборці плутали кандидата Бабенка Миколу Вікторовича (політична партія «Біла Церква Разом») та кандидата-самовисуванця Бабенка Миколу Миколайовича;

– заяви про порушення виборчого законодавства надійшли і від  претендентів у народні обранці. Так, один з кандидатів повідомив про те, що 18 липня у м. Біла Церква невідомі люди з метою його дискредитації розповсюджували листівки із завідома неправдивою інформацією. 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors