Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Перекриті дороги, важка техніка і штурм: у Нових Санжарах мітинг проти розміщення евакуйованих з Китаю
Перекриті дороги, важка техніка і штурм: у Нових Санжарах мітинг проти розміщення евакуйованих з Китаю
Четвер 20 Лютого, 2020

Мешканці селища міського типу Нові Санжари у Полтавській області протестують проти завезення до них евакуйованих із Китаю людей: перекрили дорогу й палили шини, а також вступили у сутички з поліцейськими.

На одному з відео видно, як горять шини.

Сайт поліції повідомляє, що близько 7-ї ранку в селищі Нові Санжари група місцевих мешканців заблокувала дорогу міжрегіонального значення. Їх закликають не порушувати закон.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що у центрі Нових Санжар почали підтягуватися загони правоохоронців та військових.

“БТРом правоохоронці відтягують техніку, якою місцеві жителі спробувати загородити міст. Також протестувальники почали перегороджати проїзд шинами. Правоохоронці спробувати розблокувати міст та протестувальники повторили свої дії”, – повідомляють у ЗМІ.

Пряма мова речника полції Полтавщини: “Ситуація на разі контролюється працівниками поліції.

Мешканці Нових Санжар практично цілу ніч блокували проїжджу частину населеного пункту. Висловлюють свій протест. Отримали звідкись інформацію, що до них будуть заїжджати  особи з Китаю – і вони категорично проти такого заїзду. Вони вийшли на акцію протесту, перекривши дорогу

Вранці, коли працівники поліції попросили розблокувати дорогу, на превеликий жаль, досить “накалена” була ситуація. Частина громадян проявили певну агресивність і відмовилися виконувати законні вимоги поліцейських і вступили навіть у сутичку з поліцейськими.

Через це понад 10 найбільш активних осіб було вилучено з натовпу, з ними проведена відповідна профілактична робота. Вони всі ідентифіковані. Людей попереджено, що у разі порушення закону вони будуть відповідати відповідно до закону.

Проте на даний момент люди не розходяться, продовжується акція протесту. Правоохоронці намагаються роз’яснити людям вимоги закондавства, також із людьми спілкуються органи місцевого самоврядування”.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors