Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Опосередкована вартість оренди житла в Білій Церкві – 360,00 грн/місяць
Опосередкована вартість оренди житла в Білій Церкві – 360,00 грн/місяць
Середа 22 Січня, 2020

На засіданні виконавчого комітету, яке відбулось 21 січня, було визначено величину опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в місті Біла Церква на одну особу за 2019 рік – 360,00 гривень.

Про це повідомила прес-служба Білоцерківської міської ради.

Для порівняння, величина опосередкованої вартості найму (оренди) житла в місті Чернігові на одну особу за IV квартал 2019 року склала – 1580 грн. У місті Горішні Плавні Полтавської області (з населенням 51,2 тис осіб) – 480,00 грн. за місяць.

Доповідаючи питання, заступник міського голови Анатолій Кравець зауважив, що розрахунок визначення величини опосередкованої вартості найму (оренди) житла здійснюється  на підставі моніторингу оголошень у місцевих засобах масової інформації про вартість найму житла, інформації асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України щодо  величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в гуртожитках міста Біла Церква за 2019 рік.

Так, найвища вартість оренди кімнати в гуртожитку, площею 16,00 кв.м. склала 166,67 грн. за 1 квадратний метр, а найменша вартість оренди кімнати в гуртожитку, площею 16,00 кв.м. склала 60,00 грн. за 1 квадратний метр.

Вартість оренди кімнати в гуртожитку у Білій Церкві:
від 960 грн до 2666,72 грн.

Відповідно до п. 4 Порядку визначення величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в населеному пункті, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 року № 682, розмір плати за наймання (оренду) житла на одну особу розраховується шляхом множення мінімального розміру плати за наймання (оренду) одного квадратного метра кімнати в гуртожитку на мінімальну норму забезпечення в ньому житлом.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2008 року № 219 «Про встановлення тимчасових мінімальних норм забезпечення соціальним житлом» визначено мінімальну норму забезпечення соціальним житлом у соціальному гуртожитку для проживання сімей та одиноких громадян у розмірі 6,0 кв. метрів житлової площі на одну особу.

Таким чином, величина опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в місті Біла Церква на одну особу за 2019 рік склала: 60,00 х 6 кв.метрів = 360,00 гривень.

Визначена вартість враховуватиметься при використанні фонду соціального житла для пільгових категорій населення.

Даний  проект рішення буде винесено на розгляд сесії міської ради. 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors