Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Очільник Київської ОДА Чернишов став новим міністром розвитку громад і територій України
Очільник Київської ОДА Чернишов став новим міністром розвитку громад і територій України
Четвер 5 Березня, 2020

Верховна Рада України під час засідання 4 березня ухвалила рішення про призначення новим міністром із розвитку громад і територій.

На цій посаді Чернишов замінив Дениса Шмигаля, який в свою чергу очолив український уряд.

За призначення нового Кабміну, зокрема й очільника Мінрегіону, проголосували 277 народних депутатів.

Що відомо про нового міністра:

  • Чернишов народився в Харкові 4 вересня 1977 року. Вищу освіту він здобув у Харківському гуманітарному університеті “Народна українська академія” та Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого.
  • У Верховній Раді V, VI і VII скликань Чернишов був помічником-консультантом народного депутата Олександра Фельдмана.
  • Олексій Чернишов є засновником двох інвестиційних компаній: Eastgate Development і VI2 Partners. Остання в 2017 році придбала частку акцій мережі супермаркетів “Фуршет”.
  • 20 жовтня 2019 року Кабінет міністрів України затвердив Чернишова на посаді керівника Київської обласної державної адміністрації. Відповідний указ президент підписав через тиждень, 28 жовтня 2019 року.
  • У своїй декларації за 2019 рік Олексій Чернишов серед іншого вказав одинадцять наручних годинників, частина з яких записана на його дружину, а також 2 249 755 гривень доходу, отриманого від діяльности компаніїVI2 Partners GmbH і 185,9 тис. грн зарплати за основним місцем роботи.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors