Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Надзвичайні події > Обличчя без маски: ким насправді є кандидатат в депутати Юрій Нестерчук
Обличчя без маски: ким насправді є кандидатат в депутати Юрій Нестерчук
Середа 10 Липня, 2019

Найбільш рейтингова партія-новачок «Слуга народу» представила своїх кндидатів в депутати – як за партійним списком, так і по округах. Проте замість нових облич ми побачили заплямовані обличчя. Особливо помітно це на Київщині, зокрема на 90-му окрузі м. Біла Церква.

В окрузі № 90 м. Біла Церква партію президента представляє Юрій Нестерчук.

Хто ж вніс цього кандидата у список та представив його на затвердження на з’їзді?

Вочевидь, президент Зеленський не має можливості особисто перевіряти кожного, хто балотується до парламенту від імені його партії. Він делегує ці повноваження довіреним особам, котрі зарекомендували себе під час президентських виборів.

Так, за інформацією “vesti-ua.net“, на Київщині формальним керівником штабу «Слуги Народу» є Ольга Коваль, яка представлена у списку партії під номером 59. Проте журналісти підозрюють, що насправді всім заправляє її батько Володимир Коваль. Він працював керівником головного управління Київської обласної адміністрації і був звільнений за отримання хабаря у розмірі 25 тисяч доларів. Кримінальну справу тоді було заведено на одного з підлеглих Коваля, а він сам відбувся звільненням з посади.

Саме Коваль особисто проводив співбесіди з кандидатами та готував списки до затвердження на партійному з’їзді. Більше того, ЗМІ з’ясували, що Коваль міг брати гроші за просування потрібних кандидатів –до 300 тисяч доларів. Насправді ж, ставки можуть бути ще вищими.

М. Саакашвілі, наприклад, стверджує, що вартість місця у партійних списках прохідних політсил коливається від $500 тисяч до 3 млн доларів. А округи завжди дорожчі, адже тут серйозніші видатки – у тому числі, на сумнозвісну «гречку».

Однією з креатур Коваля називають власника компанії «Транссіті» Юрія Нестерчука. У Білій Церкві це скандально відомий персонаж, який монопольно «заточив» на собі усі пасажирські перевезення у місті.

Під час президентських виборів Нестерчук фінансував і перший, і другий тур, і, за інформацією достовірних джерел, вклав в кампанію Зеленського щонайменше 200 тисяч доларів, забезпечивши йому мало не найвищий результат по всій Київщині. Тепер Нестерчук розраховує отримати депутатську недоторканність, аби просувати власний бізнес і стати монополістом.

Також, за чутками в місцевих журналістських колах, він має власного кандидата на посаду мера Білої Церкви. За допомогою депутатського мандату він готує плацдарм, щоб стати місцевим князьком.

Пригадаємо, що на засіданні Білоцерківської міської ради, Юрій Нестерчук негативно відзначився під час обговорення питання щодо підняття вартосто проїзду, він закликав «не займатися популізмом», а ще заявив, що «у Білій Церкві не буде нових автобусів, поки не буде реального об’єктивного підняття тарифу». Саме так, не обрахунку – а підняття. І поки цього не станеться, на маршрутах, які обслуговуватиме цей перевізник, хоч і з’являтимуться нові машини, але вони відправлятимуться на роботу у Київ.

Юрій Нестерчук сказав, що готовий ставити валідатори, аби був напрацьований механізм розрахунків між компанією, яка адмініструє надходження з них, міською радою і перевізниками, щоб потім компенсували за фактом пільгові перевезення. Але і по цей день, про це лише говорять, жодних валідаторів не встановлено, квитки не видають.

Навіть поверхневий погляд на мажоритарника Юрія Нестерчука переконує у тому, що він далеко не прохідний кандидат, адже білоцерківці налаштовані проти ньго серйозно і не забули про постійні підвищення вартості проїзду.

Навіть якщо власник Транссіті матиме шанс перемогти, то не факт, що стане вірним багнетом партії Володимира Зеленського. Адже він йде в Раду не для захисту прав містян, яких він же позбавляє права безпечного проїзду містом в громадському транспорті, виставляючи на маршрути несправний транспорт, а для захисту власного бізнесу.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors