Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Незвіданий Чорнобиль: на Київщині розміщують соціальні білборди “35 фактів про ЧАЕС”
Незвіданий Чорнобиль: на Київщині розміщують соціальні білборди “35 фактів про ЧАЕС”
Вівторок 20 Квітня, 2021

До вшанування 35-х роковин аварії на ЧАЕС на території Київської області стартувала інформаційна кампанія “35 фактів про ЧАЕС”, яка покликана привернути увагу до переосмислення подій та наслідків катастрофи.

Як повідомила пресслужба Київської ОДА, в адміністрації вирішили нагадати відомі й розповісти нові факти про ЧАЕС і Зону відчуження.

Щоб візуалізувати тему, початком інформаційної кампанії послужило розміщення  соціальних білбордів у великих та малих містах Київщини та вздовж автомобільних доріг у напрямку Зони відчуження.

Сюжети плакатів ілюструють позитивні зміни, які відбулись на території Зони відчуження: за тридцять п’ять років після катастрофи там відродилася унікальна популяція тварин і птахів, зокрема й види, які не представлені на решті території України.

«Протягом 35 років Чорнобиль викликав лише негативні асоціації та страх, створюючи негативний імідж України. Прийшов час змінити це уявлення: активно ведеться робота з розвитку прилеглих територій, а також популяризації Чорнобиля як туристичного магніту не лише Київщини, а й України. Ми повинні навчитись інакше сприймати та заново відкривати це місце туристам та дослідникам»– зазначила заступник голови Київської обласної державної адміністрації Тетяна Щербак.

Даний проєкт реалізується відповідно до розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 07.04.2021 № 200, в рамках виконання Плану заходів, пов’язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи, затвердженого розпорядженням Кабінет Міністрів України від 24.02.2021 № 170-р.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors