Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > НБУ остаточно відсудив у Жеваго “Білоцерківську ТЕЦ” за борги “Фінанси та кредит”
НБУ остаточно відсудив у Жеваго “Білоцерківську ТЕЦ” за борги “Фінанси та кредит”
Вівторок 19 Жовтня, 2021

Північний апеляційний суд відмовився задовольнити скаргу ПрАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль» і залишив без змін рішення Господарського суду Київської області, яким в рахунок погашення боргу банку «Фінанси і кредит» з рефінансування в розмірі 1,5 млрд грн вирішив стягнути на користь Нацбанку єдиний майновий комплекс ТЕЦ, а також обладнання, інвентар і транспорт.

Про це повідомляє Finbalance.

Білоцерківську ТЕЦ пов’язують з Костянтином Жеваго, якому належав збанкрутілий банк Фінанси і Кредит, уточнюють у виданні.

Суди вирішили, що майно має бути продано “на публічних торгах в рамках процедури виконавчого провадження, передбаченої Законом України “Про виконавче провадження”, за ціною, встановленою на рівні не нижче за звичайні ціни на цей вид майна на підставі оцінки суб’єкта оцінювальної діяльності на стадії оцінки майна під час проведення виконавчих дій”.

Нагадаємо, Власника заводу “ROSAVA” Костянтина Жеваго оголосили в міжнародний розшук

За даними Нацбанку, на початок листопада 2019 року борг банку з рефінансу становив 6,7 млрд грн.

Національний банк видавав стабілізаційні кредити неплатоспроможного банку «Фінанси та Кредит» 2015 року під заставу Білоцерківської ТЕЦ. У вересні 2015 року НБУ визнав неплатоспроможним банк «Фінанси і Кредит». Наприкінці 2020 року НБУ відсудив низку об’єктів нерухомості у компанії та заводу Жеваго в Києві. 21 січня 2021 року Білоцерківська ТЕЦ програла суд податковій службі на 736 млн грн.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors