Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > На Київщині три людини захворіли на ботулізм: одна померла
На Київщині три людини захворіли на ботулізм: одна померла
Неділя 20 Жовтня, 2019

Спеціалісти радять не вживати консерви та рибу невідомого походження.

На Київщині зафіксовано три випадки захворювання на бутулізм. Про це повідомила пресслужба Головного управління держпродспоживслужби в Київській області.

В ході санітарно епідеміологічних експертиз та розслідувань спеціалістами встановлено, що в першому випадку ймовірною причиною стало вживання потерпілим в’яленої риби, а саме філе риби сушеної шматочками. В другому випадку не встановлено зв’язку з споживанням харчових продуктів, а в третьому хворий вживав рибні консерви промислового виготовлення, баклажани мариновані домашнього виготовлення та рибу кефаль. Найбільше вражає те, що кефаль була придбана на ринку в Херсонській області, засолена в домашніх умовах та надіслана потерпілому через відділення «Нова пошта» упродовж двох днів. Наразі зразки залишків вказаних продуктів досліджуються на наявність ботулотоксину.

Вражає те, що споживачі дуже часто ігнорують своїм здоров’ям, не цікавляться про безпечність та якість придбаної ними продукції та самі порушують технологію приготування, умови зберігання готової продукції, що і призводить до сумних наслідків.

  Зважаючи на зазначене, Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області закликає споживачів відповідально ставитися до свого здоров’я, обов’язково звертати увагу при купівлі продуктів харчування, зокрема рибної продукції, на терміни та умови зберігання, не вживати харчові продукти при найменшій підозрі щодо їх якості, а також, слід дотримуватись вимог щодо приготування та зберігання сировини та страв з м’яса, риби, тощо у домашніх умовах.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors