Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Надзвичайні події > На Київщині палії відкрили «палаючий сезон»: протягом вихідних вигоріло 330 гектарів (Відео)
На Київщині палії відкрили «палаючий сезон»: протягом вихідних вигоріло 330 гектарів (Відео)
Понеділок 29 Березня, 2021

Рятувальники констатують сезонне збільшення кількості пожеж, пов’язаних зі спалюванням населенням сухої трави та сміття, та вкотре закликають до здорового глузду.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

«Місцевість після пожежі виглядає так, ніби чужа армія цілеспрямовано нищила її напалмом – до самого горизонту розкинулося смердюче димляче попелище. Під ногами тисячі переплетених чорних трубочок: згорілі стебла очерету спочатку вони ще зберігають свою форму, але варто доторкнутися – розсипаються на попіл…Різкий порив вітру піднімає з поля клуби золи, і заметіль стає чорною…»

Це не кадр з фільму жахів, це гірше, це наша реальність, у якій на 90 % винні ми самі, наша безвідповідальна поведінка! Підтверджує це вкрай сумна статистика служби з надзвичайних ситуацій.

Так, протягом вихідних, майже не залишилось «живого місця» на Київщині, де б не виникало загоряння сухої рослинності або сміття. Із 169 пожеж випадків загорання трави — 148, і ще 15 – сміття! Ліквідації яких було проведено: у Білоцерківському, Києво-Святошинському, Вишгородському, Баришівському, Володарському, Яготинському, Іванківському, Бородянському, Тетіївському, Ставищенському районах та м. Узин на загальній площі 330 га!

Щороку у весняний період значно зростає кількість пожеж, пов’язаних

зі спалюванням населенням сухої трави та сміття.

Одна з причин – людський фактор. Громадяни наводять лад на садових і дачних ділянках, де спалюють сміття, суху траву, деколи створюючи пожежонебезпечні ситуації.

Роками пали сухої рослинності стають причиною лісових пожеж.

Крім того, в зв’язку з підвищенням середньодобових температур велика кількість відпочиваючих спрямовуються на природу, на свіже повітря. В цей час особливо уразливими для вогню стають приміські ліси і доступні для населення лісові масиви.

При прибиранні територій або відпочинку на природі не паліть траву і не залишайте вогонь без нагляду;

Ретельно гасіть цигарки і горілі сірники перед тим, як викинути їх;

Не проходьте повз палаючу траву, при неможливості загасити пожежу своїми силами, обов`язково телефонуйте – 101.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors