Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > На Київщині буде 6 районів замість 25: що чекає на Білоцерківщину та сусідів
На Київщині буде 6 районів замість 25: що чекає на Білоцерківщину та сусідів
Понеділок 8 Червня, 2020

У Міністерстві розвитку громад і територій України презентували проєкт реформи поділу областей на райони, який позиціонують як “Ефективність із мінімальними витратами”.

Попередній план, в який можливо будуть внесені зміни, опубліковано на офіційному сайті “Децентралізація”.

Згдіно із опублікованим планом, після реформи кожна область України буде включати від трьох до семи районів.

Що стосується Київської області, то пропонується створити 6 районів замість 25-ти. Районні центри будуть розташовані в Білій Церкві, Бучі, Борисполі, Обухові, Фастові та Переяславі.

До складу Білоцерківського району увійдуть нині діючі такі райони:

  • Сквирський
  • Володарський
  • Тетіївський
  • Ставищанський
  • Рокитнянський
  • Таращанський

У відомстві зазначили, що пропозиції щодо майбутнього поділу на райони, цього і минулого року пройшли широке обговорення. Вони були підготовлені на основі рекомендацій обласних державних адміністрацій та тривалих консультацій з асоціаціями і експертним середовищем.

За даними порталу причиною такого рішення є – “величезні диспропорції в параметрах існуючих районів, що не відповідають сучасним вимогам для організації ефективної місцевої влади”.

Наприклад, станом на 01.01.2019 найменшим районом в Україні за кількістю населення є Поліський, Київської області, в якому проживає 5622 населення, а найбільшим є Харківський район з населенням 182 100 осіб.

Пропонується поділити області на райони за кількістю жителів – на кожен район має припадати приблизно мінімум 150 тис осіб.

“Райони є штучними утвореннями для організації на їх території в першу чергу державної виконавчої влади, і ключовим тут є максимальна ефективність із мінімальними затратами на її утримання. Послуги, які раніше громадяни отримували в райцентрах, надаватимуться на найближчому до людей рівні – рівні громад, як це сьогодні вже відбувається в об’єднаних громадах, у центрах надання адміністративних послуг”.

Нагадаємо, що згідно перспективного плану формування територій у Київській області буде створено 69 територіальних громад. 

До складу до Білоцерківської об’єднаної територіальної громади входять 11 населених пунктів: Біла Церква, Вільна Тарасівка, Глушки, Дрозди, Пилипча, Піщана, Томилівка, Сидори, Терезине, Харапачі, Шкарівка.



Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors