Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > МОЗ дозволило COVID-вакцинацію всіх дітей від 12 років
МОЗ дозволило COVID-вакцинацію всіх дітей від 12 років
Середа 27 Жовтня, 2021

Йдеться про щеплення препаратом Pfizer.

Міністерство охорони здоров’я ухвалило рішення про вакцинацію від коронавірусу дітей віком від 12 років, незалежно від групи ризику. Щеплення рекомендовано проводити препаратом від Pfizer/BioNTech (Comirnaty).

Відповідний наказ МОЗ від 13.10.2021 № 2234 «Про введення в дію Рішення оперативного штабу Міністерства охорони здоров’я України з реагування на ситуації з поширення інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації від 01 жовтня 2021 року» опубліковано на сайті міністерства. 

Враховуючи наявні дані з безпеки та ефективності вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech для дітей віком від 12 років, а також зростання захворюваності на SARS-CoV-2 серед дітей, рекомендовано проводити вакцинацію осіб віком від 12 до 17 років незалежно від приналежності до групи ризику за умови наявності щеплень, які відповідають віку з урахуванням затверджених протипоказань до вакцинації, – йдеться у документі.

Однак застосування Pfizer/BioNTech протипоказане у разі наявності серйозної алергічної реакції на один з компонентів вакцини. Якщо після першої дози вакцини діти перенесли міокардит або перикардит, введення другої дози варто відкласти до отримання результатів повного обстеження.

Вакцина від Pfizer/BioNTech для дітей віком від 12 років передбачена у двох дозах з інтервалом між першою та другою дозами 21-28 діб.

У наказі також зазначено, що, з огляду на важливість рутинної вакцинації та необхідність швидкого охоплення вакцинацією проти COVID-19 дітей від 12 років, необхідно дотримуватися 14-денного інтервалу між введенням вакцин проти COVID-19 та введенням вакцин проти інших інфекційних хвороб, за винятком екстреної вакцинації та вакцинації проти грипу.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors