Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Здоров'я > МОЗ анонсує заборону масових заходів в Україні через коронавірус
МОЗ анонсує заборону масових заходів в Україні через коронавірус
Четвер 5 Березня, 2020

Україна буде вимушена запровадити епідеміологічні заходи у зв’язку з поширенням коронавірусу Covid 2019: на певний час заборонити масові заходи й закрити навчальні заклади.

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко анонсує заборону масових заходів в Україні через коронавірус.

Ляшко під час брифінгу в Нових Санжарах на Полтавщині:

Найближчим часом, на жаль, ми будемо вимушені запроваджувати обмежувальні протиепідемічні заходи. Ми будемо забороняти проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів, закриватимемо тимчасово школи на обмежувальні протиепідемічні заходи, щоб зменшити масові скупчення людей.

Будемо робити розрив навчальних процесів, щоб зменшити масові скупчення людей, бо всі ми знаємо, що вірус передається повітряно-крапельним шляхом і треба як мінімум за 1.5-2 метри перебувати від людини, щоб не інфікуватися.

Не потрібно скуповувати маски, маски – це не захист. Це оманливе відчуття безпеки. Маска одягається лише на людину , в якої є симптоми гострої респіраторної хвороби – і тільки в тих випадках потрібно її носити. Ми не повинні створювати ажіотаж там, де його не повинно бути.
Купуйте мило, мийте руки з милом, обробляйте руки антисептиком. Будьте здорові, а ми гарантуємо, що країна наша буде в безпеці – в тому числі, біологічно

Він додав, що є ще близько 10 підозр на коронавірус в Україні.

Зазначив заступник міністра:

Зараз у лабораторії ще близько 10 зразків, у яких по клінічних симптомах у нас може бути підозра на коронавірусну інфекцію, але ми не будемо говорити про діагноз, поки не буде чіткого підтвердження з лабораторії.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors