Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Лікування випадіння волосся
Лікування випадіння волосся
Середа 6 Листопада, 2019

Здавна волосся вважалося атрибутом краси та здоров’я. Це й не дивно, адже волосся – показник стану організму. Блискуче та густе воно є приводом для гордоті як для жінок, так і чоловіків.

Відомо, що кожного дня людина втрачає до сотні волосин і цей процес настільки природній, що ми його майже не помічаємо. Проте коли ріст волосся сповільнюється, або починає різко ламатися та випадати – це явний сигнал, котрий свідчить про збій в організмі. Випадіння волосся часто вважають косметичною проблемою, адже в основному люди шукають причину у засобах для догляду. Проте найчастіше проблема значно глибше.

5 причин втрати волосся

Причин може бути досить багато і всі вони різноманітні. Проте є і найпоширеніші. Саме про них ми зараз й поговоримо.

  1. Стрес

Саме перенесені стресові ситуації, депресія та нервові розлади можуть стати причиною втрати волосся. Зазвичай стрес супроводжується хронічним недосипанням, що цілком може уповільнити обмін речовин, ріст волосся та розвиток волосяних цибулин. Тому важливо контролювати свій емоційний стан та берегти себе від психологічного перевантаження.

  • Гормональний дисбаланс

Жіночий організм складний механізм в якому гормонам відводиться окреме важливе місце. Тож пік їх роботи, а саме в підлітковому віці, в період вагітності та пологів, змінює гормональний баланс жінки. Якщо в жіночому організмі перевищує кількість чоловічого гормону, то можливе облисіння по чоловічому типу. Також сюди можна віднести вживання контрацепції або препаратів, що містять гормони.

  • Зниження імунітету

Випадіння волосся особливо у жінок може також бути пов’язаним зі зниженням імунітету. Частіше за все це відбувається коли організм виснажується, працює на підвищених обертах. Крім того часті респіраторні захворювання послаблюють імунітет, що також погано впливає на стан волосся.

  • Погане харчування

Голодування, порушений режим прийому їжі, нестача вітамінів або незбалансований раціон можуть призводити до проблем не тільки шлунково-кишкового тракту, а й випадінню волосся. Для росту волоссю потрібні вітаміни А, групи В, С,Е. Вони містяться в фруктах, овочах, рибі та м’ясі.

  • Догляд за волоссям

Не правильно підібрані засоби за доглядом волосся, можуть не тільки зіпсувати їх зовнішній вигляд а й спровокувати їх випадіння. Перш ніж купувати будь-який шампунь та кондиціонер переконайтесь, що він підходить як типу волосся, так і шкірі голови. Старайтесь якомога менше користуватися жорсткими щітками для волосся а також гарячим феном або плойкою.

Якщо ви помітили багато волосся на гребінці, вранці на подушці або під час миття голови – це привід в першу чергу звернутися до лікаря. В медичному центрі «ДокторПРО» приймає досвідчений трихолог, який допоможе вирішити проблему випадіння волосся.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors