Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Кримський напрямок: морське узбережжя під надійним захистом
Кримський напрямок: морське узбережжя під надійним захистом
Середа 2 Червня, 2021

Наземний, повітряний та морський компоненти угрупування військ, яке підпорядковане Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України, під час тренування відпрацювали питання взаємодії в ході ведення бою та швидкої зміни обстановки.

Маневри, що відбулися на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, не лише продемонстрували особисту високу польову та морську навченість військовослужбовців, а й вдосконалили практичні навички командирів діяти в умовах, які максимально наближені до бойових.

Як повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, за легендою маневрів підрозділи розвідки за кілька десятків кілометрів від узбережжя виявили корабельно-катерну групу умовного противника, що провела тактичне розгортання та наближається до місць висадки морського десанту.

– Наміром умовного противника було оволодіння опорними пунктами наших підрозділів і забезпечення висадки другої хвилі морського десанту, – зазначив командувач.

Вже на місці військовослужбовці швидко визначили точні координати кораблів і катерів задля нанесення вогневого ураження.

– Першого удару умовному противнику завдали екіпажі гелікоптерів, які послідовно нанесли вогневе ураження кораблям ворожого десанту та створили сприятливі умови підрозділам десантно-штурмових військ за підтримки бронетранспортерів зайняти оборону вздовж берегової смуги, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Завершили тактико-спеціальні навчання дії малих броньованих артилерійських катерів.

Разом переможемо!
Служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors