Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Кабмін дозволив відкрити ринки з 1 травня, але є певні умови
Кабмін дозволив відкрити ринки з 1 травня, але є певні умови
Середа 29 Квітня, 2020

Вже у п’ятницю, 1 травня, в Україні можуть запрацювати продовольчі ринки. Однак, відбудеться це лише за умови дотримання всіх правил безпеки. Робота продовольчих ринків під час пандемії має регламентуватися чіткими санітарними нормами.

У Білій Церкві відповідне рішення прийме виконавчий комітет.

Кабмінет міністрів України дозволив відкрити продовольчі ринки з 1 травня в умовах карантину. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, написав прем’єр Денис Шмигаль на своєму Telegram-каналі.

Шмигаль зазначив, що основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.

Як повідомив голова уряду Деним Шмигаль, будуть певні умови для ринків. МОЗ та Мінекономіки, за його словами, вже розробили чіткий план щодо безпечності їх роботи.

У постанові Уряду йдеться про певні вимоги дотримання індивідуального захисту та забезпечення протиепідеміологічних заходів.

Так, допуск працівників, продавців і відвідувачів ринку здійснюватиметься виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора; проходження безконтактного температурного скринінгу.

Крім того, серед вимог роботи агропродовольчих ринків:

✔️ наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;

✔️ проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години;

✔️ прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця – в кінці кожного робочого дня.

Водночас кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості, з розрахунку один покупець на 10 м2 торговельної площі ринку. Також на прилеглій до ринку території має бути забезпечена відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі.

Урядовим документом також передбачені вимоги:

Для продавців:
✔️ відстань від між робочими місцями продавців – не менше трьох метрів;

✔️ місця торгівлі повинні бути обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику;

Для працівників:
✔️ забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;

✔️ забезпечення контролю за дотриманням вимог щодо профілактики поширення COVID-19 та оперативне усунення порушень.

Раніше очільник МОЗ Максим Степанов попередив, що Держпродспоживслужбі буде надано право закривати такі ринки, якщо будуть великі порушення.

Сказав Степанов:

У нас є в державі відповідний орган – Держпродспоживслужба, яка мусить контролювати дотримання в даному випадку карантинних заходів на продовольчих ринках. Тобто питання контролю, контролю за тим, щоб все відбувалося в рамках тих правил, які будуть встановлені урядом

Після відновлення роботи деяких продовольчих ринків в Україні інспектор Державної служби з питань безпечності харчових продуктів кожного ранку вирішуватиме, чи видавати дозвіл на роботу ринку, аналізуючи стан його діяльності за попередній день.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors