Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Іграшками з Білої Церкви прикрасили головну ялинку України
Іграшками з Білої Церкви прикрасили головну ялинку України
Четвер 10 Грудня, 2020

Головна ялинка країни коштує близько 2,7 млн грн, її виготовили у Львові, іграшки – у Білій Церкві, а казковий капелюх, який прикрашає верхів’я новорічного дерева – в Одесі.

Про це повідомив автор і президент етнокультурного проєкту “Folk Ukraine” Ігор Добруцький.

Головну ялинку країни, яку уже встановили на Софійській площі у Києві, виготовили у Львові. Вона штучна, заввишки понад 30 метрів. Коштувала близько 2,7 мільйонів гривень.

На головній ялинці України буде 1500 іграшок та 15-кілометрова гірлянда. «Попередня вартість ялинки близько 2,7 млн гривень. Капелюх для ялинки виготовляли в Одесі, ялинку у Львові та іграшки в Білій Церкві», – зазначив Добруцький.

Наразі на головну ялинку країни завершують чіпляти іграшки: мухомори, сови та жолуді. Схоже, що окрім грибів та жолудів на ялинці красуватимуться ще й білочки, солов’ї та “срібні” зайці.

До слова, в першу чергу після монтування каркасу на ялинку начепили цей загадковий капелюх і, схоже, знімати не збираються.

Нагадаємо, що святкове засвічення ялинок для киян та гостей міста традиційно відбудеться 19 грудня о 19:00, у день Святого Миколая.

Ялинку на Софійській площі в Києві повністю прикрасять до неділі, 13 грудня. Саму площу завершать прикрашати 15-16 грудня. Замість зірки верхівку ялинки увінчає 58-кілограмовий капелюх.

Зауважимо, торік головна ялинка України потрапила до списку найкрасивіших у Європі.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors