Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > Геннадій Дикий: стан хворих, соцзабезпечення та дезінфекція в умовах карантину (27.03.20)
Геннадій Дикий: стан хворих, соцзабезпечення та дезінфекція в умовах карантину (27.03.20)
П’ятниця 27 Березня, 2020

27 березня міський голова повідомив про поточний стан справ у Білій Церкві в умовах надзвичайної ситуації.

На сьогоднішній день в інфекційній лікарні №3 знаходиться 4 особи з підтвердженими результатами на коронавірус.

Жінка, яка 25 березня народила дитину в Білоцерківському пологовому будинку, переведена до інфекційної лікарні №3. Кожен хворий знаходиться в окремому боксі. Лікарі, які здійснюють нагляд за цими хворими, забезпечені всіма засобами захисту.

Один хворий продовжує перебувати у тяжкому стані, у решти – стан задовільний. Ще 5 хврих знаходяться під підозрою, вони очікують на результати тестів на коронавірус.

Крім того, під наглядом лікарів сімейної медици перебувають 72 особи, які контактували з хворими на коронавірус. Всі вони знаходяться в ізоляції. Двічі на день в телефонному режими звітують про свій стан здоров’я. Наразі жодних ознак коронавірусної інфекції не виявлено.

Стосовно роботи соціального захисту та територіяльного центру: в місті працює 3 мобільні бригади, які здійснюють доставку необхідних речей одиноким, хворим людям, які практично не виходять з дому.

45 соціальних працівників щодня обстежують літніх людей, міряють температуру, проводять дезінфекцію приміщень, приносять воду, продукти, готують їсти, розносять пайки. Задіяно 3 машини, які розвозять пайки людям, що звернулись на гарячу лінію. Це 50 осіб, люди похилого віку, одинокі, які потребують допомоги. Також мобільна група передає інформацію на черговий телефон по субсидіям, пільгам та іншим послугам, які надаються соцзахистом.

Щодо санітарної обробки міста, то працюють загони ДСНС, комунальні служби. Обробку роблять в нічний і вечірній час, так як на сонці хлор випаровується і ефект від такої обробки не дає бажаного результату. Містом докуплено ще 30 розпилювачів.

Завдяки благодійникам придбано для інфекційної лікарні пересувний рентген апарат, вартістю 1 млн 800 грн.

В Україні зафіксовано 226 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 27 березня в Україні 226 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 4 пацієнти одужали.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors