Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Футбольний клуб “Колос” із села на Київщині буде грати в Українській Прем’єр-лізі
Футбольний клуб “Колос” із села на Київщині буде грати в Українській Прем’єр-лізі
Неділя 9 Червня, 2019

У суботу, 8 червня, в Ковалівці, що під Києвом, відбувся заключний матч за право залишитися в прем’єр-лізі.

Першоліговий Колос обіграв Чорноморець в рамках матчу-відповіді плей-офф чемпіонату України.

«Колос» (Ковалівка, Київська область) – «Чорноморець» (Одеса) – 2: 0 (Гавриш, 57, 63, обидва – з пенальті). На 3-й хвилині Лисенко ( «Колос») не реалізував пенальті. Перший матч – 0: 0.

Цього матчу в селі під Києвом очікували з особливим трепетом. Чи жарт – вперше в історії сільська команда мала шанс пробитися до вищого дивізіону країни. З цієї нагоди в Ковалівці організували розважальну програму для вболівальників, а перед самим матчем для всіх присутніх грав струнний квартет Austria, який має практично ідентичну назву з колективом, що виступав тижнем раніше на фіналі Ліги чемпіонів в Мадриді.

І місцева команда не розчарувала відданих фанатів. Вже на 18-й хвилині «Колос» отримав право пробити пенальті, але вихованець київського «Динамо» Лисенко не зміг реалізувати 11-метровий. Ковалівці продовжували тиснути на суперника, і це принесло свої плоди вже після перерви. На 57-й хвилині вдруге за матч був призначений пенальті в ворота одеситів, який на цей раз реалізував досвідчений капітан команди Гавриш. Він же підійшов до точки і через шість хвилин, коли арбітр зафіксував гру рукою захисника «Чорноморця» в своєму штрафному майданчику, і другий раз за матч засмутив голкіпера гостей.

У результаті до фінального свистка жодної з команд так і не вдалося відзначитися в грі, і «Колос» по результатам плей-офф вийшов в Прем’єр-лігу, став першою в історії сільською командою у вищому українському дивізіоні.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors