Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Кримінал > Фальсифікації проваджень: у Білій Церкві з кримінальної справи зникла інформація про зброю
Фальсифікації проваджень: у Білій Церкві з кримінальної справи зникла інформація про зброю
Четвер 16 Липня, 2020

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що поліція для того, щоб не розслідувати справи про хуліганство, змінює кваліфікацію на менш тяжкі злочини.

Про це вона розповіла під час координаційної наради керівників правоохоронних органів щодо стану протидії кримінальним правопорушенням проти громадської безпеки та громадського порядку, а також вчиненим з використанням зброї, бойових припасів або вибухових речовин у Києві.

Вона додала, що близько 40% всіх правопорушень, скоєних у першому півріччі 2020 року у сфері громадської безпеки – це хуліганство.

Але також вона зазначила, що часто працівники поліції не хочуть розслідувати злочини за статтею “Хуліганство” і навмисно перекваліфіковують їх на менш тяжкі злочини, і згодом закривають такі провадження.

За її словами поліцейські фальсифікують матеріали кримінальних проваджень видаляючи з Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про наявності у злочинців зброї чи інших заготовлених заздалегіть предметів нападу.

Як приклад, Ірина Венедіктова розповіла, що в Білій Церкві з фабули справи зникла інформація про зброю, а поліцейські перекваліфікували справу з ч. 4 ст. 296 (Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, – караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років) на ч. 1 ст. 125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження, – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року).

Вона також зазначила, що на Київщині складна криміногенна ситуація і “недостатній вплив з боку правоохоронців щодо її нормалізації”, тож “необхідно спрямувати додаткові зусилля на виявлення і ліквідацію банд та стійких суспільно небезпечних злочинних угруповань саме на Київщині”.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors