Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Надзвичайні події > Екологічна небезпека! У річку Рось потрапив інсектицид «Нурел Д». Оновлено
Екологічна небезпека! У річку Рось потрапив інсектицид «Нурел Д». Оновлено
Неділя 9 Червня, 2019

9 червня о 10:03 до ДСНС надійшла інформація, що вночі 09 червня, у с. Збаржівка Погребищенського району в результаті ДТП, автомобіль мерседес «Спринтер», який перевозив 1 тонну інсектициду «Нурел Д», перекинувся на березі ставка на притоці р. Рось.

Нез’ясована кількість інсектициду потрапила в притоку р. Рось, на відстані близько 5,4 км до гирла.

На даний час проводяться роботи органами ДСНС по вилученню із водного об’єкта контейнерів із даним препаратом.

РОВР річки Рось повідомив органів ДСНС, органів місцевого самоврядування, водоканалів, які можуть потрапити в зону можливого забруднення.

Регіональний офіс водних ресурсів річки Рось закликає громадян утриматись (тимчасово) від загального водокористування русловими водними об’єктами на р. Рось (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об’єктів без застосування споруд або технічних пристроїв).

Білоцерківська районна державна адміністрація повідомила, що через 10-12 годин інсектицид досягне Білоцерківщини! І звернулась до усіх мешканців з повідомленням про заборону вилову риби, купання та випасу худоби в акваторії річки Рось.

На терміновому засіданні комісії з ТЕБ і НС Білоцерківської міської ради прийнято рішення про припинення водопостачання в м. Біла Церква з 23.00 год. 09.06.2019 у звязку з потрапляння у річку Рось хімічних речовин, які можуть викликати отруєння людей. Водопостачання відновиться після проведення досліджень води. Забороняється купання в річці, вилов риби та випас худоби на узбережжі річки

Звернення Геннадія Дикого до білоцерківців стосовно отруєння води (Відео)

Отрутохімікати потрапили в річку Рось, – телеканал Крокус (Відео)

Коментар від ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА»

Нурелл Д – інсектицид ІІ (другого!!!!) класу токсичності. Заборонений до використання в присадибному господарюванні. Володіє фумігатним ефектом – випаровується, і ця пара отруйна. При певних концентраціях смертельний для теплокровних (при потраплянні на шкіру, в органи дихання та травлення).

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors