Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Дендропарку “Олександрія” подарували двох лебедів
Дендропарку “Олександрія” подарували двох лебедів
Вівторок 25 Травня, 2021

Спецоперація “переселення”: житловий комплекс “Озерний Гай Гатне” подарував дендропарку “Олександрія” двох лебедів.

Як повідомляє Інтерфакс Україна, сімейство лебедів-шипунів – візитівка заміського комплексу “Озерний Гай Гатне”, який розвиває компанія “Інтергал-Буд” з 2015 року. Понад десяти птахів живуть на озерах, що знаходяться на великій території забудови.

Мешканці та гості комплексу люблять спостерігати за птахами, за їхнім життям, але цієї весни під час поділу території та парування помітили, що двоє птахів стали вигнанцями. Лебеді-одинаки не мали доступу до води, тож змушені були увесь час знаходитися на березі.

Експерти кажуть, що така ситуація є типовою у великих пташиних зграях, а вирішити її можна переселенням вигнанців на вільне озеро. Оскільки поруч такої водойми не знайшлося, працівники комплексу вирішили переселити лебедів у дендропарк Олександрія, що у Білій Церкві. Там з радістю відгукнулися на пропозицію, ба більше, для птахів підготували ціле озеро!

А задля того, аби все зробити правильно та максимально комфортно для пернатих переселенців, до операції залучили волонтерів з Команди порятунку тварин міста Києва. Завдяки професійним діям рятувальників вилов птахів пройшов без пригод й дорогу до нової домівки вони пережили добре.

На місці птахів зустріли працівники дендропарку, які допомогли оперативно перенести їх до озера та запустити у воду. Вже з перших хвилин лебеді почали освоювати нову територію – спокійно плавати, шукати їжу у водоймі. Це, кажуть працівники парку, гарний знак, що свідчить про легку адаптацію птахів до нових умов.

Ми щиро вдячні волонтерам з Команди порятунку тварин міста Києва за допомогу в організації переселення, а працівникам дендропарку за теплий прийом.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors