Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Чи відреагує Біла Церква: Прем’єр пообіцяв найнижчий тариф на опалення в лютому
Чи відреагує Біла Церква: Прем’єр пообіцяв найнижчий тариф на опалення в лютому
Середа 12 Лютого, 2020

Українці отримають трохи більші платіжки за житлово-комунальні послуги за січень 2020 року, ніж за грудень 2019 року, проте у лютому платіжки будуть найнижчими за всю зиму.

Про це він сказав на брифінгу за підсумками засідання уряду.

За його словами, розмір платіжки у січні зріс, у тому числі, через те, що зросла ціна на газ для населення.

“Зараз за підсумками січня платіжка порівняно з груднем буде трошки вища. За різних причин. Адже обсяг споживання збільшився, ціна на ринку виросла”, – зазначив Гончарук.

Проте у лютому, за його словами, платіжка буде нижчою.

“Вона буде нижче, ніж в грудні. Зараз те, що ми бачимо, це те, що ціни на газ продовжують знижуватись. Ми це точно забезпечимо, щоб це було враховано в платіжці. Тобто в грудні вона була мінімальна, в лютому вона буде найнижчою за всю зиму”, – сказав він.

“За підсумками цієї зими українець заплатить значно менше, ніж минулої зими”, – підкреслив голова уряду.

Додамо, 11 лютого на засданні виконкоу Білої Церкви було прийнято рішення про здешевлення опалення у платіжках за січень на 7%.

Членами виконавчого комітету ухвалено рішення про виконання постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 р. № 1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу» в м. Біла Церква за січень 2020 року.

У відповідності до чинних нормативно – правових актів, у зв`язку зі зміною ціни природного газу у січні 2020 року комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» зобов`язано застосувати при здійсненні нарахувань за січень 2020 року, виключно за категорією «населення», коефіцієнт 0,93 для перерахунку вартості теплової енергії, послуг з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води.

Інформуємо, що відповідно до Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 10 грудня 2018 року № 1738 «Про встановлення тарифів на послугу з централізованого опалення, що надає населенню КП БМР «Білоцерківтепломережа», вартість 1 Гкал становить 1550,83 грн для будинків з будинковими та квартирними приладами обліку; вартість 1 кв. м опалювальної площі без приладів обліку становить 39,66 грн. З урахуванням знижки 7% ціна  опалення для жителів Білої Церкви становитиме  1442 грн/Гкал.

Міський голова Геннадій Дикий наголосив, що протягом нинішнього опалювального періоду ціни на теплопостачання в Білій Церкві зростати не будуть, навпаки – можливе їх зниження, і розмір знижки у подальшому залежатиме, в першу чергу, від цін на газ.

Зміну розміру нарахувань «Білоцерківтепломережа» має відобразити в платіжних документах за січень, які будуть надіслані споживачам у лютому.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors