Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Відео > Брифінг начальника поліції Київської області щодо затримання злочинного угрупування в м. Біла Церква (Відео)
Брифінг начальника поліції Київської області щодо затримання злочинного угрупування в м. Біла Церква (Відео)
Понеділок 29 Липня, 2019

Правоохоронцями Київської області знешкоджено злочинну організацію у складі 13 осіб на чолі з «кримінальними авторитетами» та під «кришуванням» працівників поліції.

Прокуратурою Київської області за тісної взаємодії УСР ГУ НП в Київській області, ДСР НП України Київського обласного управління внутрішньої безпеки ДВБ НП України, СУ ГУ НП в Київській області знешкоджено злочинну організацію у складі 13 осіб на чолі з «кримінальними авторитетами» та під «кришуванням» працівників поліції.

Члени злочинної організації вчиняли вимагання грошових коштів у мешканців Київщини з погрозою та застосуванням насильства.

На території Київської області та міста Києва проведено 50 обшуків із залученням 500 осіб особового складу поліції та прокуратури, в ході яких вилучено докази діяльності злочинної організації. Встановлено, що «кримінальний авторитет» створив злочинну організацію, до складу якої увійшли 5 організованих злочинних груп з чітким ієрархічним підпорядкуванням останньому. Він, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, переховувався від правоохоронців.

Однак, завдяки злагодженій роботі органів правопорядку, керівника злочинної організації затримано в місті Умань Черкаської області. Ще двох активних учасників, які намагались переховуватись від правоохоронців, затримано у Херсонській та Хмельницькій областях.

В ході слідства встановлено, що злочинне угруповання на території регіону було створено ще у 2016 році – розповів голова поліції Київщини.

Організатор «спілки» отримував від поплічників або осіб, яким було заборговано гроші, особисті данні громадян, які займаються підприємницькою діяльністю. 
Злочинці зустрічалися з підприємцями та погрожували насильством їм та їхнім близьким родичам. Після цього отримували гроші та обертали їх на свою користь з метою протиправного збагачення.

Відомо, що керівник угрупування раніше скоював подібні злочини: розбійні напади та вимагання.

Наразі, за встановленими слідством фактами, суми неіснуючого боргу становили десятки тисяч доларів США (від 20 000 до 80 000 тисяч доларів США (одноразово чи щомісячно). Так, викрито один із фактів, коли під час залякування обстріляли будинок однієї із бізнесових родин.

Під час проведення санкціонованих обшуків у зловмисників вилучено вогнепальну зброю та набоі до неї, вибухові пристрої, грошові кошти, транспортні засоби, а також інші речі та документи, які є доказами щодо вчинення кримінальних правопорушень.

Усіх 13 учасників злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 189 КК України.

Також, в рамках даного кримінального провадження, затримано працівника з числа керівного складу Білоцерківської поліції за пособництво у вчиненні вимагання членами злочинної організації.

Наразі продовжують тривати першочергові слідчі дії з метою фіксації доказової бази у кримінальному провадженні.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors