Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Брудні технології: по мажоритарному округу №92 зареєстровано “двійника” відомого депутата
Брудні технології: по мажоритарному округу №92 зареєстровано “двійника” відомого депутата
Вівторок 18 Червня, 2019

Війна брудних виборчих технологій розпочалась з реєстрації двійників. 

На одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №92 зареєструвався клон кандидата в депутати Віталія Івановича Гудзенка. На сайті Центральної виборчої комісії з’явилася постанова про реєстрацію по 92-му округу Гудзенка Віталія Михайловича. Збігається не лише прізвище, а й ім’я з іншим кандидатом в депутати Гудзенком Віталієм Івановичем, який є діючим депутатом Верховної Ради України.

Подібна технологія була використана проти Віталія Івановича Гудзенка і на минулій виборчій компанії 2014 року. Щоправда тоді в бюлетені з прізвищем Гудзенко був кандидат на ім’я Віктор.

Але це не завадило Віталію Івановичу Гудзенку отримати впевнену перемогу, обійшовши найближчих конкурентів більше ніж у вдвічі. Та, не будучи повним «тезкою» реального кандидата, Віктор все ж зумів відібрати декілька тисяч голосів неуважних виборців.

Гудзенко Віталій Іванович на своїй сторінці у Facebook припускає, що реєстрація двійника це лише початок.

А також прогнозує наступні кроки конкурентів.

Подібні технології у виборчих перегонах використовують, щоб відібрати голоси у найбільш рейтингових кандидатів. Наразі конкуренти Віталія Івановича Гудзенка розуміють, що він беззаперечний лідер на окрузі. За сприяння депутата в школах, садочках, будинках культури і лікарнях зроблені ремонти та закуплено комп’ютерне, мультимедійне, музичне та спеціалізоване обладнання. Сам Віталій Іванович з першого дня депутатства, у вільний від роботи в парламенті час, на окрузі зі своїми виборцями. В цьому можна переконатися проглянувши історію його особистої сторінки та онлайн приймальні у Facebook. Зрозуміло, що «збити» кандидата, у якого найвища підтримка людей, можна лише подібними технологіями. Їх конкуренти і використовують, це простіше, а ніж реальна допомога людям. 

Прикро, що такими методами брудні технологи не просто відбирають голоси в «неугодних кандидатів», а позбавляють їх виборців права обирати.




Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors