Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Бізнес в Білоцерківській лікарні № 3: лікарі вимагають кошти за свої послуги
Бізнес в Білоцерківській лікарні № 3: лікарі вимагають кошти за свої послуги
Вівторок 22 Жовтня, 2019

У Білоцерківській міській лікарні № 3, що знаходиться по вул. Карбишева, в інфекційному відділенні, завідувачем якого є Акименко Ніна Вікторівна, вимагають гроші за консультацію, в якій не було встановлено діагнозу хвороби, не взяти крові на аналіз та не проведено жодних досліджень.

З такою історією звернувся чоловік на сторінку Підслухано БЦ у мережі Facebook.

Він заявив, що лікар вимагала сплати 79 грн в бухгалтерію за те, що вона подивилась на висипання і встановила, що це не вітрянка. Потім направили його до лікаря Устименко (дерматолога).

Вона навмисно відправляє людей до інфекційного відділення з метою збору коштів! Про те, що послуга платна, ніхто не повідомив, лише після 5 хвилинного огляду завідувачем інфекційним відділенням, мені винесли незрозумілу квитанцію без підпису і печатки на оплату послуг у розмірі 79 грн.!“, – повідомляє чоловік.

Зауважимо, депутатами Білоцерківської міськради було прийняте рішення щодо оплати медичних послуг у лікарнях міста для громадян, які не мають білоцерківської прописки.

Так, в «Білоцерківської міської лікарні №3» встановлені наступні розцінки: 1 день стаціонарного лікування обійдеться в 497 гривень, без урахування опалення — в 464 гривні. Щоб потрапити до лікаря потрібно віддати 79 гривень за одне відвідування.

Конституційний суд визначив, що безоплатність медичної допомоги означає неможливість стягування з громадян плати за таку допомогу в державних і комунальних закладах у будь-яких варіантах розрахунків: як готівкою, так і безготівково, чи у вигляді добровільних внесків до різноманітних медичних фондів, чи у формі обов’язкових страхових платежів (внесків) тощо.

Окрім цього, Кримінальний кодекс України містить 184 статтю, яка визначає кримінальну відповідальність за незаконну вимогу оплати за надання медичної допомоги.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors