Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Білоцерківські депутати просять Президента, ВРУ та Кабмін заборонити насвай (Відео)
Білоцерківські депутати просять Президента, ВРУ та Кабмін заборонити насвай (Відео)
Четвер 26 Грудня, 2019

На 87-й сесії Білоцерківської міської ради депутати підтримали звернення начальника управління освіти і науки БМР Юрія Петрика до Офісу Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо заборони насваю.

Про це повідомила прес-служба Білоцерківської міської ради.

Проблема розповсюдження насваю серед школярів набула розголосу завдяки рішучості вчителів Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4, які вирішили не приховувати вживання цієї речовини учнями та звернулись до поліції Білої Церкви.

Згодом в приміщенні БНВО «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня» відбулося розширене засідання Асоціації батьківської громадськості з проблеми поширення наркотичних речовин серед учнівської молоді за участю керівників закладів освіти, управління освіти і науки, Національної поліції, лікарів-наркологів, психологів та ГО Центр здорового життя «Мій вибір».

Громадскість виступає з вимогою якомога швидше вирішити питання з визнанням суміші «насвай» наркотичною речовиною, пропонуючи внести зміни до Постанови Кабінету Міністрів від 6 травня 2000 року № 770 «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» і визнати насвай особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено.

В Україні загрозливими масштабами, особливо серед дітей та молоді, набуває популярності вживання насваю (нассу, насибаю тощо) – надзвичайно шкідливої для здоров’я речовини, яка вживається шляхом розсмоктування у роті.

Насвай викликає ефект розслаблення, апатії, запаморочення, гальмування реакції. Серед побічних ефектів – нудота, блювота, пронос, різке слиновиділення. Згідно з оцінками лікарів, вживання насваю призводить до захворювання ясен та зубів, розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту, виразки шлунку, гастриту, паразитарних захворювань, а також часто стає причиною онкологічних захворювань та порушень репродуктивних функцій організму.

Широкому розповсюдженню та популярності насваю сприяє недосконалість чинного законодавства України. Виникла необхідність заборонити насвай, оскільки цей наркотичний засіб створює загрозу для українського суспільства, в першу чергу, для здоров’я дітей та молоді.

Таким чином, Білоцерківська міська рада звернулася з пропозиціями вжити заходів щодо заборони виготовлення, торгівлі, розповсюдження, купівлі та вживання насваю шляхом внесення змін до законодавчих та підзаконних нормативно-правових актів України. Депутати підтримали дане звернення.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors