Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > Білоцерківська районна лікарня приймає пацієнтів з COVID-19
Білоцерківська районна лікарня приймає пацієнтів з COVID-19
Середа 21 Жовтня, 2020

З 15 жовтня 2020 року, відповідно до наказу МОЗ, Комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської районної ради «Білоцерківська районна лікарня» було визначене медичним закладом для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

Про це на оперативній нараді у голови Білоцерківської районної державної адміністрації доповів виконуючий обов’язки директора закладу Олександр Грузинський.

Наказ МОЗ було підписано 14 жовтня, а вже з 15 жовтня, за словами лікаря, районна лікарня почала приймати перших хворих з підозрою на COVID-19. Наразі всі відділення, окрім дитячого, яке має окремий вхід, та поліклініки зачинені. Заповнення ковід-госпіталю становить майже 50% від планового.

Як зазначила Людмила Мерзлюк, Білоцерківська районна державна адміністрація вже профінансувала Комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської районної ради «Білоцерківська районна лікарня» на 8 млн 700 тис. грн. Проте, зважаючи на ситуацію що склалася, ініціювала додаткове виділення з районного бюджету ще близько 2 млн грн. Відповідне подання направлене на розгляд позачергової сесії Білоцерківської районної ради, яка має відбутися найближчими днями.

Як зазначив Олександр Грузинський, лікарня подбала про забезпечення на найближчих 10 днів необхідними деззасобами та медикаментами, проте надзвичайно актуальним є питання постачання медичного кисню,оскільки пацієнти, які поступають на лікування, у 80% випадків є кисневозалежні. Наразі завезення кисню здійснюється з Дніпропетровська, проте в дефіциті є кисневі балони.

Тому заклад буде вдячний за волонтерську допомогу від господарств та окремих громадян, які мають у розпорядженні кисневі балони та готові віддати їх у користування Білоцерківській районній лікарні. Не відмовиться медична установа і від будь-якої волонтерської допомоги, оскільки наразі всі кошти спрямовані на закупівлю медичних препаратів та засобів захисту для пацієнтів і медичних працівників, які, до речі, почали масово хворіти на COVID-19.

– Медичні працівники, як і наші військові на Сході, наразі знаходяться на передовій. Вони ризикують своїм життям, рятуючи інших, та життям своїх рідних, – наголосила голова адміністрації. – Звертаюся до жителів Білоцерківщини: давайте підтримаємо наших лікарів, увесь медичний персонал. У першу чергу – убезпечте себе від інфікування, дотримуйтеся елементарних правил карантину! Чим рідше ми хворітимемо, тим меншим буде навантаження на наші лікарні. Окрім того, звертаюся до керівників господарств, пересічних громадян: якщо готові надати волонтерську допомогу, Білоцерківська районна лікарня з радістю її прийме. Будемо протистояти COVID-19 разом!

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors