Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Біла Церква – Київ за 45-55 хв: члени виконкому попросили надати комфортабельний електропоїзд згідно проєкту Kyiv City Express
Біла Церква – Київ за 45-55 хв: члени виконкому попросили надати комфортабельний електропоїзд згідно проєкту Kyiv City Express
Вівторок 8 Червня, 2021

Анонсована ініціатива Президента України в реалізації проєкту Kyiv City Express викликає надію у мешканців Білоцерківської міської територіальної громади на покращення умов проїзду до міста Києва.

8 червня на засіданні виконавчого комітету Білої Церкви було прийнято рішення звернутись до Президента України, Прем’єрміністра України, міністерств транспорту та інфраструктури, керівництва “Укрзалізниці” щодо участі у проєкті Kyiv City Express. Для реалізації даного проєкту потрібно придбати комфортабельний електропоїзд “Stadler Flirt” з конструктивною швидкістю 160 км/год, щоб жителі Білої Церкви мали змогу діставатись до столиці, витрачаючи на дорогу 45-55 хвилин.

Як зазначили на засіданні виконавчого комітету, проведений аналіз свідчить про можливість значного скорочення часу на поїздку між містом Біла Церква та містом Київ, оскільки рух прискореним електропоїздом “Київ-Біла Церква”, долатиме відстань від міста Києва до міста Фастова за 30-35 хв., а від міста Фастова до міста Біла Церква за 15-20 хв. Таким чином, загальний час проїзду “Біла Церква – Київ” та у зворотному напрямку “Київ – Біла Церква” становитиме 45-55 хв., що автоматично зробить залізничний транспорт конкурентно спроможним.

Для реалізації даного проєкту члени виконкому попросили посприяти у виконанні наступних робіт:

1) здійснити комплекс заходів з підвищення швидкостей руху на ділянці «Київ-Фастів» до 160 км/год. з врахуванням утримання на поточному рівні (та збільшення за необхідності) пропускної здатності;
2) виконати реконструкцію колійного розвитку Фастівського вузла з метою скорочення часу про слідування приміських поїздів «Київ-Біла Церква»;
3) реалізувати будівництво двох зупиночних пунктів в межах міста Біла Церква (в місцях, що знаходяться на відстанях пішої доступності від великих житлових масивів та поруч з основними магістралями міста) з метою покращення доступу пасажирів до цих об’єктів.

Місто Біла Церква є найбільшим містом Київської області. Населення міста Біла Церква становить – 210 тисяч осіб, Білоцерківської міської територіальної громади – більше 220 тисяч осіб. Близько 30 тисяч мешканців Білоцерківської міської територіальної громади щоденно здійснюють поїздки до міста Києва та у зворотному напрямку.

Більша частина населення користується автотранспортом, що прямує до столиці, вартість проїзду на маршруті «Біла Церква – Київ» становить – 80,00 грн., тривалість – 1-1,30 год. до станції метрополітену «Теремки». Варто зазначити, що вартість проїду на залізничному транспорті становить – 35,00 грн., останній користується меншим попитом, оскільки тривалість проїзду складає – 1.52-2.44 год.

Даний фактор знижує конкурентність залізничного транспорту на ринку перевезень по маршруту “Біла Церква – Київ” та у зворотному напрямку “Київ – Біла Церква”.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors