Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Відео > Біла Церква – абсолютний чемпіон світу з літакової акробатики
Біла Церква – абсолютний чемпіон світу з літакової акробатики
Неділя 28 Липня, 2019

25 липня у Білій Церкві відбулося нагородження членів аероклубу «Пілот» з перемогою на чемпіонаті світу  з вищого пілотажу як у командному, так і абсолютному заліку.

Чемпіонат WIAC2019 (2ND FAI WORLD INTERMEDIATE AEROBATIC CHAMPIONSHIP), який проводиться раз на п’ять років, цьогоріч відбувався з 7 до 13 липня 2019 року в місті Бржецлав (Чехія), і за найпрестижніший кубок боролись 26 спортсменів з 6 країн світу – Чехія, Великобританія, Австрія, Угорщина, Польща та Україна.

Наші спортсмени-авіатори – Ігор Чернов, Дмитро Погребицький та Тимур Фаткулін вибороли блискучу перемогу першості у спортсменів з Чехії та Великобританії, які, відповідно, здобули срібні та бронзові нагороди. Ця подія стала непересічною не тільки в житті Білої Церкви, але й нашої держави. До цього збірна команда України з вищого пілотажу та авіаційних видів спорту постійно здобувала призові місця на чемпіонатах Європи та світу в класі «Advance».

Тож від імені міського голови Геннадія Дикого з вітальним словом до присутніх звернувся секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, який наголосив, що в результаті тривалого шляху до перемоги спортсменам все-таки вдалося її вибороти, побажав авіаторам бути багатократними чемпіонами світу, подальших перемог та здобутків. Також наголосив на важливості вирішення питання щодо розвитку авіаційного спорту в місті.

Слово мали також президент громадської організації «Білоцерківський аероклуб «Пілот» Володимир Присяжнюк, керівник міжнародної громадської організації «Білоцерківська Січ», один із засновників Білоцерківського аероклубу «Пілот» Андрій Дрофа, член президії Федерації авіаційних видів спорту, віце-президенту Федерації авіаційних видів спорту Іван Білас, секретар Федерації авіаційного спорту України Василь Руснак, члени Білоцерківського аероклубу «Пілот».

Під час заходу присутні наголосили, що саме рівень розвитку авіаційного спорту визначає рівень розвитку країни в цілому, висловили побажання, аби в Білій Церкві та Україні і надалі розвивався цей вид спорту, підвищуючи престиж міста й країни на міжнародній арені.

Про свій шлях до успіху та підготовку до змагань розповіли і самі спортсмени, які відмітили, що саме в білоцерківському аероклуб «Пілот» здобути ті необхідні вагомі знання та досвід, які допомогли їм вибороти перемогу на чемпіонаті світу, висловили вдячність за підтримку та допомогу всім, хто посприяв у підготовці до змагань такого високого рівня.

Спортсменам були вручені грамоти Білоцерківської міської ради та її виконавчого комітету, універсали про присвоєння козацьких військових звань від громадської організації «Білоцерківська Січ», а також цінні подарунки та квіти.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors