Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Бізнес > Антимонопольний комітет дозволив Василю Хмельницькому придбати акції компанії Ocean Plaza
Антимонопольний комітет дозволив Василю Хмельницькому придбати акції компанії Ocean Plaza
П’ятниця 13 Грудня, 2019

Антимонопольний комітет України вважає, що це не призведе до монополізації чи обмеженню конкуренції на товарних ринках України.

Про це повідомляє Антимонопольний комітет України.

Довідка: 

  • Василь Хмельницький – бізнесмен, засновник холдингової компанії UFuture. Компанія інвестувала в низку масштабних проектів, зокрема в індустріальний парк «Біла Церква».
  • ТРЦ Ocean Plaza відкрився у 2012 році з прямими інвестиціями в $ 300 млн. Його загальна площа складає 165 тис. кв. метрів.

“Антимонопольний комітет України завершив розгляд справи про концентрацію та надав дозвіл громадянину України – Хмельницькому В. І. (через компанію «UPD (Ukrainian Property Development) Holdings Limited») на придбання акцій компанії «Ocean Plaza Project (Cyprus) Ltd» (м. Нікосія, Кіпр), що забезпечує перевищення 25 %  голосів у вищому органі управління компанії.

Компанія «Ocean Plaza Project (Cyprus) Ltd» є власником:

  • ТРЦ «Ocean Plaza», торговельні площі якого (через ТОВ «Інвестиційний Союз Либідь») здаються в оренду в межах міста Києва;
  • ПВЦ «Радмір Експохол» , торговельні площі якого (через ТОВ «Алакріті») здаються в оренду в межах міста Харкова.

Враховуючи, що покупець, з урахуванням відносин контролю, не здійснює діяльності з надання в оренду комерційної (торгової) нерухомості в межах міст Київ та Харків, концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України.

В результаті дослідження, в тому числі на підставі інформації від правоохоронних органів, встановлено, що в переліку суб’єктів господарювання, пов’язаних відносинами контролю з учасниками концентрації, відсутні юридичні чи фізичні особи, на яких поширюються спеціальні обмежувальні заходи (санкції).

На здійснення заявленої концентрації не поширюється дія Закону України «Про санкції», а отже, заявлена концентрація не є забороненою.

Враховуючи викладене, Антимонопольний комітет України надав дозвіл на заявлену концентрацію”, – йдеться у повідомленні.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors