Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Адвокати українських моряків підтвердили, що “процес обміну пішов”
Адвокати українських моряків підтвердили, що “процес обміну пішов”
Субота 7 Вересня, 2019

Адвокати військовополонених українських моряків Микола Полозов і Сергій Бадамшин заявляють, що автобуси з українськими моряками вирушили з СІЗО “Лефортово”, ймовірно, до пункту обміну.

Джерело: російські агентства ТАССІнтерфакс

Пряма мова Полозова, Інтерфакс: За моїми даними, моряки вже залишили слідчий ізолятор. Вважаю, що їх повезли до аеропорту для видачі українській стороні.

Facebook Полозова: Команда захисту військовополонених українських моряків не коментувала неперевірені чутки і припущення щодо їхнього звільнення. Тепер можна сказати, що процес пішов.

Пряма мова Бадамшина, ТАСС: У супроводі екіпажів ДПС три автобуси з моряками, ймовірно, слідують до аеропорту Внуково, звідки потім вилетять в Україну.

Деталі: Як пише «Інтерфакс», колона з автобусів, у яких, імовірно, можуть перебувати учасники обміну між Росією і Україною, в супроводі поліції заїхали на аеродром “Внуково” в Москві.

Два великі автобуси туристичного класу в супроводі поліції і спецслужб на великій швидкості проїхали по Київському шосе з центру Москви і заїхали на територію урядового терміналу “Внуково-2”.

Автобусы в сопровождении полиции прибывают в аэропорт Внуково-2 на фоне сообщений о подготовке к обмену пленными между Россией и Украиной.

Літак з лівреєю у вигляді українського прапора приземлився в аеропорту “Внуково” і причалив до перону урядового терміналу “Внуково-2”. У літака включені двигуни.

До борту під’їхали два автобуси. Раніше аналогічні автобуси покинули СІЗО “Лефортово” в Москві.

Пізніше літак перетнув кордон з Україною. 

За даними адвоката Марка Фейгіна, обмін утримуваних громадян між Україною та Росії має пройти по формату “35 на 35”.

Джерело: коментарі адвокатів Марка Фейгіна та Миколи Полозова «Інтерфаксу», колишнього омбудсмена України Ніни Карпачової «Інтерфакс-Україна» 

Пряма мова Фейгіна: За моїми даними, обмін буде в форматі “35 на 35”. Україні передадуть 24 моряки і 11 засуджених українців: Сенцов, Сущенко, Євген і Артур Панови, Кольченко, Клих, Карпюк, Гриб, Сизонович, Балух, Бекіров.

Родичів цих громадян запросили до аеропорту, куди вони вже під’їжджають.

Пряма мова Полозова: Україні будуть видані всі 24 моряки, включаючи співробітників СБУ.

Пряма мова Карпачової: Український президент Зеленський помилував 16 осіб, з них – троє жінок. Російський президент Володимир Путін помилував 11 осіб. Таким чином, 24 українських військових моряків повертаються додому плюс 11 помилуваних. Серед них летить наш громадянин – режисер Олег Сенцов.

В кінцевому підсумку будемо сподіватися, що формула 35 на 35 буде реалізована.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors