Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > 20 серпня відзначається Всесвітній день ліні: історія та традиції порочного свята
20 серпня відзначається Всесвітній день ліні: історія та традиції порочного свята
Вівторок 20 Серпня, 2019

Головна мета цього дня – нагадати всьому людству про важливість відпочинку та повноцінного сну. Тим, хто ще не був у відпустці або працює по 16 годин в день, відзначати в обов’язковому порядку! 

Одним з найнезвичайніших свят є Всесвітній день ліні (World Laziness Day), який припадає на 20 серпня, правда, відзначають його поки неофіційно.

Швидше за все, в цей день якийсь трудяга прокинувся вранці і вирішив, що з нього вистачить. Заварив собі чаю, взяв пульт від телевізора і повернувся в ліжко. За даними науковців, сприяють цій не найкращій рисі людини стрес і хронічна втома.

Чим же цей людський порок заслужив таку честь? Мета свята зовсім не в тому, щоб оспівувати ледарів. Головне завдання цього дня – нагадати всьому людству про важливість відпочинку та повноцінного сну. Тим, хто ще не був у відпустці або працює по 16 годин на добу, треба святкувати в обов’язковому порядку!

День ліні придумали в колумбійському місті Ітагуі 

День ліні: історія

Понад 30 років тому, у 1985 році, в колумбійському місті Ітагуі придумали чудове свято — Всесвітній день ліні. У цей день всі жителі мають право на повноцінний вихідний, щоб полінуватися від душі. Частина з них вважає за краще робити це пасивно – просто відпочивати вдома і навіть не вставати з ліжка. Інші ж обирають неробство активне – дружно виносять лежаки і шезлонги в парки і сквери, беруть з собою смачну їжу для перекусів на природі і пасивно спостерігають за тим, що відбувається навколо.

Жителі південно-американської держави навіть придумали своєрідний девіз: “За право на лінь”.

Дуже швидко цю ідею запозичили інші держави. Головне в цей день нічого не робити, але таку розкіш можуть собі дозволити тільки люди непрацюючі або відпочиваючі. Наприклад, у Чорногорії проводять змагання, в яких перемагає той, хто довше пролежить. Можна пити, їсти, розмовляти, головне розслабитися і нічого не робити. Адже це, по суті, те, що багато хто робить на робочому місці. Ну, хоч іноді й не з нагоди свята. Вважається, що це погано, хоча, на думку науковців, лінь — не тільки не гальмо, а в багатьох випадках розвиток.

20 серпня – відмінний привід, щоб не планувати жодних справ. Найкраще влаштувати собі справжнє свято ліні – повністю розслабитися, забути про суєту і нервування, солодко виспатися і смачно поїсти. Навіть якщо ви дуже зайнятий бізнесмен, не відмовляйте собі в цьому скромному задоволенні. Феєрія неробства піде вам на користь – сили відновляться, а настрій покращиться! 

Як святкувати День ліні 2019

Нічого не робіть, прокастинуйте, витрачайте час тільки на те, що приносить вам радість.

Відкладіть всі домашні справи на потім.

Не здумайте готувати. Просто замовте їжу в службі доставки.

Сходіть в спа-центр або салон краси (якщо вам не лінь:) ).

Цілий день валяйтеся в ліжку.

Не відповідайте на електронні листи або телефонні дзвінки.

Подивіться стару американську комедію під назвою Lazy Day.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors