Ґвалтування та катування працівниками поліції: на Київщині розформували відділок поліції

У місті Кагарлик, що на Київщині, після побиття і зґвалтування затриманої жінки працівниками поліції, розформовано місцевий відділок.

Про це повідомляє Національна поліція України.

“Учора до поліції поступило повідомлення про те, що до місцевої лікарні звернулася жінка 1994 р. н. з повідомленням про побиття і зґвалтування. За її словами, до цих правопорушень причетні співробітники поліції. Це повідомлення одразу почали відпрацьовувати співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Першочергова перевірка підтвердила причетність поліцейських до побиття і зґвалтування жінки, яку напередодні доставляли до відділу поліції для надання пояснень щодо крадіжок майна”, – йдеться у повідомленні.

Затриманими за підозрою у побитті та зґвалтуванні жінки, а також застосуванні фізичного насильства до чоловіка в приміщенні відділення Національної поліції України виявилися 29-річний оперуповноважений Сергій Сулима та 35-річний начальник сектору кримінальної поліції Кагарлицького ВП Обухівського відділу Микола Кузів.

(Микола Кузів, фото з інтернету)

Про Миколу Кузіва відомо, що капітан поліції є уродженцем Західної України, в нього є дружина та двоє синів. На Київщину поліцейський перевівся після служби на Донбасі, куди він подався після початку військового конфлікту.

(Сергій Сулима, фото з інтернету)

У свою чергу в Державному бюро розслідувань, куди було скеровано справу для подальшого розслідування, повідомило шокуючі подробиці злочинів “перевертнів у погонах”.

Згідно із ними, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений Кагарлицького відділення поліції у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали туди для надання пояснень з приводу крадіжок майна. Зокрема, “коп” вдягав на голову жертви протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. А після цього – кілька разів зґвалтував потерпілу.

В ДБР підкреслили, що окрім жінки правоохоронці також знущалися ще з однієї особи. Вони застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. “Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, його ставили на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носу”, – повідомили у ДБР.

Співробітники органів внутрішньої безпеки Нацполіції затримали двох співробітників Кагарлицького відділу поліції, наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Крім того, керівник Національної поліції України Ігор Клименко звільнив поліцейських, підозрюваних у скоєнні злочину, усунув від виконання службових обов’язків керівництво відділу та прийняв рішення про розформування усього підрозділу й переатестацію всього особового складу Кагарлицького відділу поліції.

У Нацполіції повідомляють, що всю інформацію про інцидент передано до Державного бюро розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ст.152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України.


admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

2 тижні ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

2 тижні ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

2 тижні ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

3 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

3 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

1 місяць ago