Дим від пожеж у Сибіру поширився на США та Канаду

Дим від лісових пожеж у Сибіру, які охопили вже 3 мільйони гектарів, дістався Аляски й деяких районів західного узбережжя Канади. Загалом у Сибіру палає майже три мільйони гектарів лісу. Це приблизно сягає площі Бельгії, а також дорівнює площам 11 Люксембургів та понад 30 Києвів.

Про це у четвер повідомила NASA і на підтвердження опублікувала супутниковий знімок.

“Дим від сибірських пожеж подолав східну частину Росії і тепер помітний на Алясці, де він, можливо, змішався з димом від місцевих пожеж”, – заявив Колін Сефтор, фахівець із вивчення атмосфери в Центрі космічних польотів імені Годдарда.

Окрім цього, дим простягнувся вздовж узбережжя Канади та навіть досяг таких міст як Ванкувер та Сіетл.

Як повідомлялося, в Сибіру горять ліси. Станом на 1 серпня на території РФ зафіксовано майже 470 пожеж у лісах загальною площею понад 2,9 млн гектарів.

Режим надзвичайної ситуації через складну пожежонебезпечну обстановку діє в Іркутській області, Красноярському краї, у двох районах Бурятії, одному районі Якутії.

Як повідомлялося, у Сибіру горить близько трьох мільйонів гектарів лісу. Пожежі розпочалися тиждень тому, а бездіяльність урядовців призвела до того, що площа загоряння лише продовжує зростати. Дим від пожеж розповсюджується ще більше, і за даними метеорологів досягнув навіть столиці Казахстану.

Губернатор Красноярського краю Олександр Ус взагалі вважає, що боротися з лісовими пожежами не має сенсу і “це може бути шкідливим”. “Нікому ж не приходить на думку топити айсберг, щоб у нас було тепліше? Щось схоже можна застосувати і до лісових пожеж в зоні контролю. Це звичайне природне явище, боротися з яким безглуздо, а може бути навіть десь і шкідливо”, – сказав Ус. Допомогу у гасінні пожеж президенту РФ Володимиру Путіну вже запропонував американський президент Дональд Трамп.

На 30 липня площа пожеж в Росії склала 2,7 мільйона гектарів, що приблизно відповідає території, займаної штатом Массачусетс (приблизно двох Калінінградських областей).

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

2 тижні ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

3 тижні ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

3 тижні ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

3 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

3 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

1 місяць ago