Categories: Новини

“Допомога схід”: медичне обладнання для дитячої лікарні

В рамках міжнародної стратегічної ініціативи “Допомога схід” до Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні передано сучасний наркозно-дихальний апарат “Draeger Primus”.

За словами командувача об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, даний апарат інгаляційної анестезії з високоточною системою контролю параметрів дихання і дозування анестетика забезпечить як безпеку пацієнтів, так і підвищить ефективність роботи лікаря-анестезіолога.

— Необхідність використання даного апарата в цій лікарні вже доведена низкою складних хірургічних втручань, — наголосив Сергій Наєв.

До речі, у проведенні операцій крім вітчизняних фахівців також брав участь дитячий пластичний хірург клініки Аджібадем (Туреччина) професор Хакан Агір.

— Обласна дитяча лікарня отримала сучасне, навіть унікальне обладнання, яке, я сподіваюсь, допоможе лікарям врятувати не одне дитяче життя, — підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв. — Ми ж своєю чергою будемо й надалі підтримувати заклад — задля того, щоб кожна дитина мала змогу отримувати якісні медичні послуги.

Слід зазначити, що обласна клінічна дитяча лікарня обслуговує не лише маленьких мешканців області. Лікарі закладу неодноразово надавали висококваліфіковану медичну допомогу дітям з населених пунктів Донбасу, що наближені до лінії зіткнення. Зокрема, міст Красногорівка, Мар’їнка, Курахове, Селидове та Авдіївка. Лише в рамках спільного гуманітарного проєкту «Допомога йде» протягом 2016 – 2018 років на базі медичного закладу було успішно проліковано майже 100 дітей, багатьом з них було врятоване життя.

Нагадаємо, що в Україну наркозно-дихальний апарат “Draeger Primus” доставлено з Франції завдяки підтримці з боку Асоціації “Медична та благодійна допомога Франція – Україна” (віцепрезидент Діана Дольс) та Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (президент Леонід Костюченко).

Разом переможемо!
Служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

5 днів ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

1 тиждень ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

1 тиждень ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

2 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

2 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

4 тижні ago