Categories: Новини

Бізнес в Білоцерківській лікарні № 3: лікарі вимагають кошти за свої послуги

У Білоцерківській міській лікарні № 3, що знаходиться по вул. Карбишева, в інфекційному відділенні, завідувачем якого є Акименко Ніна Вікторівна, вимагають гроші за консультацію, в якій не було встановлено діагнозу хвороби, не взяти крові на аналіз та не проведено жодних досліджень.

З такою історією звернувся чоловік на сторінку Підслухано БЦ у мережі Facebook.

Він заявив, що лікар вимагала сплати 79 грн в бухгалтерію за те, що вона подивилась на висипання і встановила, що це не вітрянка. Потім направили його до лікаря Устименко (дерматолога).

Вона навмисно відправляє людей до інфекційного відділення з метою збору коштів! Про те, що послуга платна, ніхто не повідомив, лише після 5 хвилинного огляду завідувачем інфекційним відділенням, мені винесли незрозумілу квитанцію без підпису і печатки на оплату послуг у розмірі 79 грн.!“, – повідомляє чоловік.

Зауважимо, депутатами Білоцерківської міськради було прийняте рішення щодо оплати медичних послуг у лікарнях міста для громадян, які не мають білоцерківської прописки.

Так, в «Білоцерківської міської лікарні №3» встановлені наступні розцінки: 1 день стаціонарного лікування обійдеться в 497 гривень, без урахування опалення — в 464 гривні. Щоб потрапити до лікаря потрібно віддати 79 гривень за одне відвідування.

Конституційний суд визначив, що безоплатність медичної допомоги означає неможливість стягування з громадян плати за таку допомогу в державних і комунальних закладах у будь-яких варіантах розрахунків: як готівкою, так і безготівково, чи у вигляді добровільних внесків до різноманітних медичних фондів, чи у формі обов’язкових страхових платежів (внесків) тощо.

Окрім цього, Кримінальний кодекс України містить 184 статтю, яка визначає кримінальну відповідальність за незаконну вимогу оплати за надання медичної допомоги.

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

6 днів ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

2 тижні ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

2 тижні ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

2 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

2 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

4 тижні ago